Chléb

Otevřete si pekárnu používájící naše výrobky!

Horké pečivo z mražených polotovarů: vaše jemné podnikání!

Chtěli byste otevřít pekařství, pekárnu, která by dělala radost zákazníkům, a vám přinášela stálý příjem? Potýkající se se všemi podrobností a složitostí pekařské výroby, nevědomky dospějete k závěru, že to není možné, pokud máte nějaké speciální dovednosti nebo vzdělání. Navíc pekárny plného cyklu vyžadují obrovských investic, kterých se začínajícímu podnikateli často nedostává.

Nyní však je všechno možné.

Chleb pšenično-žitný

Pšeničnožitný chléb obsahuje větší podíl pšeničné mouky než žitné. Pšenice je zdrojem vitamínů B1, B2, B6 a PP a žito má významný podíl minerálních látek. Vyskytuje se zde zejména vápník, draslík a fosfor.

Při snaze o dodržování zásad zdravé výživy je výhodnější vsadit na chléb s vyšším podílem žita (žitnopšeničný chléb/žitný chléb) nebo chléb celozrnný, kde je více vlákniny a výživných látek. Pšeničnožitný chléb však zdravému člověku nemůže uškodit ani při denní konzumaci.

Chleb pšeničný

Nabízíme pšeničný chleb. Základem bílého chleba je vymletá pšeničná mouka.

Jak je známo, bílý chléb a pečivo jsou zdrojem tzv. prázdných kalorií. Do těla sice dodají energii, ale jen minimum mikroživin, jako jsou vitamíny, minerální látky, či stopové prvky.

Bílá mouka byla vyvinuta s ohledem na zvýšení trvanlivosti a také kvůli barvě, jelikož jemně mletá bílá mouka bývala považována za kvalitnější. Vyrábí se mletím endospermu, tedy vlastně vnitřní části zrna.

Pages